dasdasdasda


dsfsdfsdfsdfsdf

Sony RX1 Ayrıntılı İnceleme

Sony RX1 ilk full frame aynasız fotoğraf makinesi olarak duyurulduğunda herkeste olduğu gibi bende de büyük heyecana yol açtı. Şuna eminim aslında, aynasızlar piyasaya girdiğinden beri yeni bir segment oluşturdular ve bu segment tüm dünyada çok hızlı büyüyor, Türkiye’de bu kadar büyümemesinin sebebi tamamen fotoğraf hizmetini alanların büyük fotoğraf makinesi sevmeleri. Herhalde Sony RX1 ile bir işe gitseydim, “O kadar para veriyoruz, bununla mı çekeceksin?” derlerdi. Oysa ki önemli olan sonuçta verdiğimiz iştir, ama piyasa ne yazık ki böyle işlemiyor.







Sony Fotoğraf Makineleri Nasıl?

Yazıya başlamadan önce bu konu hakkında kısa bir giriş yapmak istiyorum. Türkiye’de Canon ve Nikon ‘un ciddi ezici üstünlüğü var piyasada. Canon %65 gibi inanılmaz büyük bir payı almış durumda. Nikon arkasından geliyor ama geri kalan diğer markalar bu pastadan pay almak için ciddi bir rekabetin içindeler. Sony bu konuda çok ciddi inovasyonlar yapan bir firma. Samsungla beraber son yıllarda büyük değişim içindeler ve Sony ‘nin geliştirdiği teknolojiler gerçekten ilgi çekici. Nikon’un çoğu fotoğraf makinesine sensör vermesinin yanında geliştirdiği SLT teknolojisi ile tam zamanlı otomatik netleme yapabiliyor, özellikle videoda yanına yaklaşabilen bir marka yok. Eğer DSLR ile video çekmek istiyorsanız mutlaka Sony ‘leri bir deneyin.
Daha önce Sony Alpha99 İncelemesi yazımda gene olarak değindiğim tüm Sony avantajları RX1′de de görüyoruz.
Ayrıca yine İnönü’ye Veda yazımdaki fotoğrafları da Sony RX1 ile çektim.

Sony RX1 Gövde Kalitesi


Her şeyden önce çok minimal bir tasarıma sahip. Gördüğünüzde etkilenmemeniz mümkün değil, küçücük bir makine ve full frame sensöre sahip. İlk bakışta zaten kağıt üzerinde her şey 10 numara, hafif ve taşınabilir. Gövde neredeyse tamamen siyah, küçük turuncular ve maviler dizaynı güzelleştirmiş. Makinenin çok daha kompakt olabilmesi için Sony lensin %20sini de gövdenin içine gömmüş ve buna değmiş gibi görünüyor. Önünde Carl Zeiss 35mm f/2 lens var ve değiştirilemiyor. Zaten RX1′in tek dezavantajı da bu, lensi değiştirilebilir değil.Ama lens inanılmaz iyi. Full frame ve Zeiss kalitesi birleşince ortaya süper net, sığ alan derinlikli fotoğraflar çıkıyor.Lens üzerinde diyafram halkası var ve diyaframı buradan değiştiriyorsunuz, manuel hissi de bu sayede vermişler. Body oldukça sert bir malzemeden üretilmiş, yıllardır DSLR kullanan biri olarak özellikle şunu söyleyebilirim ki DSLR gövdeleri genelde magnezyum alaşımdır, sanki RX1 daha sert bir malzemeden yapılmış gibi, hissiyat daha kuvvetli.

Gövdenin üst tarafında bir hot-shoe adaptörü var, bazı Sony DSLR ‘larda Sony’e özel flaş girişi kullanıldığını görmüştük, bu da ekstra bir aparat gerektiriyordu, neyse ki RX1 klasik flaş girişi olan hot-shoe ‘yu kullanıyor ve eski flaşlarımızı da çalıştırabiliyoruz. Tabii yine de elektrik değerlerinden emin olmadan her flaşı takmamanızı öneririm. Hemen sağ tarafta klasik mod kadranı var, Sony’e alışkın olmayanlar burada panaroma modunun olmasına şaşırmış olabilirler ama Sony panaromayı da bir modmuş gibi kullanıyor. Yine hemen sağında açma/kapama butonu ve sağ tarafında poz telafisi kadranı var, bunun açıkçası bu kadar kullanışlı olacağını düşünmemiştim, DSLR’larda neredeyse hiç kullanmadığım bu özellik bu makinede bana ciddi zaman kazandırdı, örneğin alttaki fotoğrafta ters ışık olduğu için +1 ve hatta bazen +2 değerlere çıkarak çekim yaptım. 



Arka tarafına baktığımızda da temiz bir tasarım görüyoruz. Artık bir standart haline dönüşmüş olan 3″ LCD yine yerini almış durumda. Üstte çektiğimiz fotoğraf/videoları görmeye yarayan “play” butonu var. Hemen sağ tarafta enstantaneyi değiştirmeye yarayan kadran (daire) var. Menü ve silme tuşu da gayet net yerleştirilmiş ve minimal tasarım bozulmamış. Tuşların hissi de gayet iyi bazı ucuz makinelerde olduğu gibi uzun zaman kullanınca kopacakmış gibi olan his yok. Vizör olmadığını fark etmişsinizdir, bu bir dezavantaj evet, Sony harici olarak bir aksesuar sağlıyor ve hot-shoe adaptöründen bir vizör takabiliyorsunuz ama fiyatı 450$ yani ciddi pahalı. Ayrıca gövde SD kartı destekliyor, tek SD kart girişi var.

Otomatik Netleme:

DSLR’larda bulunan kadar hızlı bir netleme tabii ki yok Sony RX1′de ama aynasız segmentte gördüğüm en hızlı netlemelerden. Buna tabii önündeki harika lens de destek veriyor. Eğer Canon 600D gibi bir giriş seviyesi DSLR kullanıyorsanız ve elinize bir kere de olsa Canon 1DX gibi profesyonel gövde aldıysanız arada çok ciddi netleme hızı farkı görürsünüz. Benzer bir fark da Canon 600D ile Sony RX1  arasında var. Sony RX1 kontrast odaklı çalışıyor ve buna göre odaklama yapıyor.

Şarj ve Pil Ömrü:

Sony, ne yazık ki şarj opsiyonu olarak beraberinde gelen kabloyu makineye takma yolunu seçmiş, yani harici olarak pili şarj edemiyorsunuz, kablo direkt makineye bağlı olduğu için makineyi kullanırken yedek pili şarj etme olasılığınız da yok. Profesyonel kullanıcılar için bu büyük bir dezavantaj.  Pil ömrü de yaklaşık 400-500 fotoğraf kadar. Aynasız sistem için kabul edilebilir bir değer.

Genel Görüşler ve Kullanım:

Hiç abartmıyorum; tek kelime ile mükemmel. Kocaman makineler taşımaktan sıkıldıysanız ve her gün yanınızda iyi bir fotoğraf makinesi taşımak istiyorsanız bundan daha iyisi olamaz, keşke lensi değiştirilebilseydi evet ama üzerindeki Carl Zeiss 35mm f/2 lens o kadar iyi ki her çekimden sonra bakıp şaşırıyorsunuz. f/2′de bile gayet keskin, tüm Sony gövdelerde bulunan dahili titreşim engelleyici bu makinede de oldukça gelişmiş şekilde kullanılıyor. Ben normal şartlarda 1/50 altında çekim yapamazken Sony gövdelerde 1/20lere kadar rahatlıkla inebiliyorum. Verdiği alan derinliği harika, neredeyse 3 boyutlu fotoğraflar veriyor. Full frame, hafif ve taşınabilir, daha başka ne ister ki insan? Full frame sensöre sahip olduğu için bütün diğer aynasızlardan ve full frame olmayan DSLR ‘lardan daha iyi ISO sonuçları var. Bu makine ile çektiğim bazı fotoğrafları sosyal medyada paylaştığımda “Küçücük makineye o kadar para verilir mi?” gibi iğnelemeler almıştım ama emin olun verilir,yurtdışı fiyatı 2800$ ve zaten full frame en ucuz DSLR 2000$, yanına 35mm f/2 Zeiss gibi bir lens almaya kalksanız bundan daha ucuza bulamayacaksınız, dolayısıyla Sony RX1′e bu para kesinlikle verilir ve hiç pişman olmayacağınıza da eminim.

Örnek Fotoğraflar:

 




Hangi Profesyonel Fotoğraf Makinesini Almalı?


Bu yazıyı özellikle “DSLR fotoğraf makinesi almak istiyorum, fotoğraf hakkında hiç bir şey bilmiyorum, ne almalıyım?” , “Ne farkı var ki bu profesyonel fotoğraf makinelerinin?” , “Canon mu alsam, Nikon mu?” diyenler için yazmaya karar verdim, umarım fotoğrafa başlarken size en iyi şekilde yardımcı olur.
Her şeyden önce bunun sadece bir fotoğraf makinesi olduğunun altını çizmek lazım. Yani fotoğrafları kendisi getirmiyor, kompozisyonu kendisi kurmuyor, iyi fotoğrafı kendisi çekmiyor. Bir fotoğrafın iyi olması için teknik olarak mükemmel olması da gerekmiyor. Yine de fotoğraf virüsü insanın içine girdikten sonra çoğu insanda bu tür hastalıklar oluyor. Hastalık diyorum çünkü literatürlere bile girmiş kısa isimleri var, tabii bunlar hep espriler, şakalar :)
GAS: Gear Acquisition Syndrome : Ekipman Satın Alma Sendromu diye Türkçe’ye çevirebiliriz. Aşağıda göreceğiniz tüm hastalıkların genel ismidir.
NAS: Nikon Acquisition Syndrome: Nikon Satın Alma Sendromu diye Türkçe’ye çevirebiliriz. Nikoncu diye adlandırılırlar ve çok iddialı şekilde Nikon’u savunurlar.
CAS: Canon Acquisition Syndrome: Canon Satın Alma Sendromu diye Türkçe’ye çevirebiliriz. Aynı şekilde Canoncu diye adlandırılırlar ve çok iddialı şekilde Canon’u savunurlar.
LLL: L Lens Lust: L Lens Şehveti diye Türkçe’ye çevirebiliriz. Canon DSLR ‘a sahip olup en iyi lensler olan L lenslerden başka lens kullanamama hastalığıdır.
Bu hastalıklara dönem dönem çoğu fotoğrafçı kapılır, önemli olan bu hastalıklara kapılmamak aslında ama kapılsanız da önemli olanın iyi fotoğraf olduğunu unutmamak… Ekipmanlar tabii ki daha kaliteli fotoğraf çekmenizi sağlarlar ama her şey değillerdir.

Daha önce hiç fotoğrafla ilgilenmedim, kaliteli fotoğraf çekmek istiyorum ama hiç bir bilgim yok, ne almalıyım?

Fotoğraf popülerleşiyor, son yıllarda özellikle sosyal mecraların patlaması ve mobil sistemlerin gelişmesiyle beraber herkes daha iyi fotoğraflar çekmek istiyor. Aslında yazarken bile emin değilim. Daha iyi fotoğraf çekmek mi istiyorlar yoksa daha fazla Facebook like almak mı? Sonuç olarak fotoğraf görsel bir sanat ve iyi fotoğraf doğal olarak daha fazla beğeniyi getirir.
Bir şekilde fotoğrafa gönül vermek önemli olan. Daha fazla kişinin fotoğrafla ilgilenmesi olumsuz olarak görülse de belki de ülkemizde az olan ve gelişmekte olan fotoğraf sanatının gelişmesi anlamında iyi. Bu rahatsızlığın sebebi şu aslında, ülkemizde ne yazık ki herkes diğer kişinin yaptığı işi kolay görür, bu da böyle, fotoğrafın çok kolay olduğu düşünülüyor ve herkes XYZ Photography oluyor…
Gelelim konumuza; ilk defa fotoğraf makinesi alacaksanız manuel özelliklere sahip bir fotoğraf makinesi almalısınız. Ben fotoğrafa başlarken kompakt makinelerle DSLR fotoğraf makineleri arasındaki fiyat farkı çok fazlaydı dolayısıyla ben DSLR fotoğraf makinesi almak yerine iyi bir kompakt fotoğraf makinesi almayı tercih etmek zorunda kalmıştım. Ama şu anda öyle değil, artık 1000 TL’nin altında DSLR fotoğraf makinesi bulabiliyorsunuz, hem de lensi ile birlikte.


Öncelikle hiç bilmeyenler için DSLR fotoğraf makinesinin bazı avantajlarından bahsetmek lazım:
DSLR ‘ın nasıl çalıştığını şu yazımda anlatmıştım: DSLR Fotoğraf Makinesi Nedir, Nasıl Çalışır?
1- Lensi değişebilir.
2- Daha fazla arkaplan bulanıklığı verir.
3- Daha iyi fotoğraf kalitesi verir.
4- Daha hızlı otomatik netleme yapar.
5- Saniyede çektiği kare sayısı daha fazladır.
6- Manuel çekim seçenekleri çok fazladır.
Bunlar tabi aklıma gelen ilk farklılıklar. Bunların çoğunun teknik olarak sebebi daha büyük sensör ama detaylı olarak işin tekniğine yazılarımın hiç birinde girmeyeceğim.

Peki Hangi Markayı Almalı? Canon mu Nikon Mu?

Ben bu başlığı ne zaman yazsam veya bir yerde kullansam hemen “Neden Pentax, Sony, Olympus yok?” diye soranlar oluyor. Ben diğer markaları önemsiz gördüğümden değil fakat bazı Türkiye gerçekleri var. En önemlisi de bulunabilirlik. Pentax kullandığım zamanlar da oldu, çok da severim marka olarak, en güzel renkleri aldığım fotoğraf makinesiydi bile diyebilirim, yalnız başlangıç aşamasında olanlara asla önermeyeceğim.

Canon ve Nikon arasında eskisi kadar açık farklar yok. En kısa şekilde şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Canon da alsanız Nikon da alsanız pişman olmayacaksınız.
Yine de aradaki farklar konusunda benim bu konuda fikirlerim şu şekilde:
- Canon gövdeleri Nikon gövdelere göre daha spor görünüşlü, Nikon daha klasik.
- Nikon’un ergonomisi daha iyi, elde daha iyi duruyor.
- Canon’un kullanımı daha kolay.
- Nikon gövdeleri daha sağlam.
- Nikon’un otomatik netleme sistemi daha başarılı.
- Canon’un bulunurluğu daha fazla. İstediğiniz zaman istediğiniz lensini, gövdesini bulabilir, istediğiniz zaman satabilirsiniz.
- Canon daha ucuz. Bulunabilirlikle beraber gelen bir avantaj.
- Canon ‘da daha fazla lens seçeneği var, bu her bütçe aralığı için geçerli.
- Renkler arasında fark klişelerine inanmayın, artık dijital dünyada istediğiniz rengi istediğiniz tonda elde ediyorsunuz. Bu markaya bağlı değil.
Bunlar tamamen benim kişisel fikirlerim, fotoğrafa Canon ile başlayan, Pentaxı deneyen ve şimdi Nikon ile devam eden biriyim, video kısmında Sony’i tercih ediyorum. Ama net olarak şunu tekrar söylemek istiyorum; Canon ve Nikon, hangisi olursa olsun, bir tanesini alın ve arkanıza bakmayın, çünkü her zaman diğer taraf size daha çekici gelecektir.

Fotoğrafa Başlarken Canon 550D Alın

Net bir başlık atmak istedim çünkü biliyorum ki üstte yazdıklarım kafanızı daha da karıştırdı. Ocak 2013 itibariyleCanon 550D almanız gereken ve sizi geleceğe götürebilecek en ideal fotoğraf makinesi.
Güncelleme: Canon 550D artık üretilmeyecek olduğu için yeni başlangıç makine önerim: Canon 600D

Sebeplerini şu şekilde sıralayabilirim:
- Kullanımı kolay, menü Türkçe, menüler arasında gezmek kolay.
- Lens değiştirmek isterseniz Canon 50mm f/1.8 II gibi harika bir lense 200-250 TL gibi bir aralıkta sahip olabiliyorsunuz, Nikon alsaydınız D3100,D5100 gibi modellerde dahili AF motoru olmadığı için bu maliyetiniz bunun iki katı olacaktı.
- Fotoğrafın size göre olmadığını anlarsanız satmanız çok kolay. (Bunu yapan inanın çok, fotoğraf çok kolay değil)
- Çok kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz.
- Full HD video çekebilirsiniz. Mikrofon girişi olması kısa film ve sinema anlamında büyük bir artı, çoğu profesyonel fotoğrafçı ve videocu ikinci makine olarak 550D kullanıyor.
- Fiyatı makul seviyede ve başlangıç için daha fazlasına ihtiyacınız yok, full frame gövde almadığınız sürece hepsinden çok benzer sonucu alacaksınız ve farkı gözle anlamanız hemen hemen imkansız.
Full frame ile ilgili yazıma da şuradan ulaşabilirsiniz: Full Frame Nedir? Full Frame vs Crop Sensör
- Megapiksel ve saniyede çektiği kare sayısı inanın hiç önemli değil, zaten şu anda piyasada olan her fotoğraf makinesinin fotoğraf çözünürlüğü üst seviyede.
Canon EOS 550D, fotoğraf ile ilgili her şeye sahip. Eğer fotoğrafla ilgilenmeye karar verdiyseniz ve optimum harcama yaparak kaliteli fotoğraf ve videolar çekmek istiyorsanız 550D ‘yi tercih edin.
Not: Amacınız video ise Canon ve Nikon’u unutun, Sony ile devam edin, bunu ayrı bir yazımda anlatacağım.
Canon EOS 550D ‘yi daha yakından tanımak isteyenler için alttaki videoda anlatmıştım, üstteki yazı ise benim kişisel fikirlerimi yansıtıyor:
Mutlu çekimler :)




Nikon D3100 Dijital SLR Fotoğraf Makinesi

 

14.2-milyon etkin pikselli CMOS görüntü sensörü

D3100, 14.2-milyon etkin pikselli CMOS görüntü sensörü ile yüksek çözünürlüklü görüntüleri üstün kaliteli, sonderece detaylı ve zengin tonlarla sunar.

Live view modu

Live view düğmesi kolayca çevrilerek, görüntü arka ekrana aktarılır ve makine live view çekime hazır hale gelir. Bu özellik çekimin yeni başlayanlar için kompakt dijital makineyle yapılıyormuş gibi hissedilmesini sağlayarak dijital-SLR’ye geçişi kolaylaştırır. Çekim modu, kalan süre (film modu), pil göstergesi, live view ekranında gösterilebilir. 


Dahili “Scene auto selector” 

Live view modu Auto yada Auto (flash off) modundayken makine otomatik olarak sahneyi analiz ederek en uygun çekim modunu Portrait yada Night portrait* seçeneklerinden uygun olanı belirler. Bu özellik tüm ayarlar makineye bırakıldığında istenen sonuçların alınmasını sağlar.

* Manuel odaklama yapıldığında “Scene auto selector” kullanılamaz.

 

 

AF-F (full-time servo AF) odaklama modu 

D-Movie özelliği ile tek tuşa basılarak yüksek çözünürlüklü (mono ses) film çekimi yapılır. Filmler Guide modda seçilen diyafram ve diğer ayarlarla çekilebilir. Filmlerin değiştirilebilir lenslerle çekilmesinin pek çok avantajı vardır geniş açıdan telefoto yada balıkgözü lenslerle ancak bir dijital-SLR makine ile çekim yapılabilir. Dahası makine AF-F (full-time servo AF) focus modu ile film kaydı yapabilir. AF-F modu seçildiğinde makine film kaydı yaptığı sürece deklanşör düğmesini yarım basılı tutmayı gerektirmeksizin devamlı odaklama yapar. D3100 aynı zamanda kullanıcıların bir film karesini fotoğraf olarak kaydetme, filmin başından yada sonundan istenmeyen kısımları atma gibi dahili kurgu seçeneklerine de sahiptir. 




Yenilenmiş Guide modu 

Guide modu fotoğraf çekiminden, işlenmesine, oynatılmasına ve makine ayarlarının yapılmasına kadar makinenin pek çok fonksiyonunun kullanımını kolaylaştırmıştır. D3100 "yardımcı fotoğraflar" ile makinenin pek çok ayarının etkisini göstererek kullanıcılara belli ayarların sonuçları hakkında fikir verir. Örneğin, "Soften backgrounds" seçildiğinde ve bir diyafram değeri belirlendiğinde ekranda görülen yardımcı fotoğraf belirlenen diyafram değerine göre değişerek ayarın fotoğrafı nasıl değiştireceğini gösterir. Bu özellik kullanıcının çekimden önce ortaya çıkacak sonuç hakkında fikir vererek başarısız fotoğrafların sayısını azaltır. 



Yüksek ISO Hassasiyeti

Nikon D3100 fotoğraf makinesinin ISO 100 - ISO 3200 aralığındaki ışık hassasiyet değerleri ISO 12,800'e kadar yükseltilebiliyor. Böylelikle en hareketli nesnelerin çekimi ya da loş ışıklı ortamlardaki fotoğraf çekimleri rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. 

Full HD kalitesinde video kayıt 

Nikon D3100'in kolayca erişilen video kayıt tuşu sayesinde dilediğiniz an video kaydetmeye başlayabilir ve D-Movie fonksiyonu sayesinde de HD kalitesinde sesli video görüntüler çekebiliyorsunuz. Nikon D3100 dijital SLR fotoğraf makinesinin geniş görüntü sensörü, yüksek ISO değerleri ve bol seçenek sunan Nikkor objektifleri sayesinde sinematik video görüntüler çekebilme olanağı sunar.


Sahne Modları

D3100 modelinde,;portre,manzara,gece portre, gece manzara, spor ve yakın çekim olmak üzere 6 sahne modu bulunur.

PORTRE

Portre çekimleri için seçilir. Ten renkleri yumuşatılarak doğal görünüm arttırılır.








 

MANZARA

Gün ışığı altında göller, dağlar gibi doğal öğelerin berrak ve keskin betimlerini elde etmek için kullanılır.









GECE MANZARA

Gece ışığı atmosferinde dağlar gibi doğal öğelerin berrak ve keskin betimlerini elde etmek için kullanılır.








GECE PORTRE

Az ışık koşullarında portre çekimlerini gerçekleştirmek için kullanılır.









SPOR

Hareket halindeki kişileri veya nesneleri en iyi biçimde yakalayabilmek için düşük enstantane süreleri kullanılır.







 

YAKIN ÇEKİM

Çiçek gibi küçük konuları fotoğraflarken arka planı asıl konudan ayırmak için diyafram açılır ve doğru pozlama için gerekli enstantane ayarlanır.








Çekim Modları


P (Program):

Program modunda makine ortamdaki ışığa göre enstantane ve diyafram değerlerini otomatik olarak verir. ISO değerlerini kullanıcıya bırakır.

A (Diyafram öncelikli):

Bu konumda makineye diyafram değeri manuel verilir. Buna karşılık gelecek enstantane değerini makine otomatik olarak kendi belirler.

S (enstantane öncelikli):

Makineye enstatane değeri manuel verilir. Buna karşılık gelecek diyafram değerini makine otomatik olarak verir.

M (Manuel pozlama):

Enstantane ve diyafram değerlerini kullanıcı belirler.


Teknik Özellikler


Kamera Tipi:
Tek lensli refleks dijital fotoğraf makinesi
Etkin Piksel (Megapiksel):
14.2 milyon

Görüntü Algılayıcı:

Nikon DX format (23.1 x 15.4 mm) CMOS sensör

Görüntü Boyutu:(piksel)

4,608 x 3,072 [L], 3,456 x 2,3404 [M], 2,304 x 1,536 [S]
LCD Monitör:
3.0 inch, 230,000-nokta, düşük ısılı polislikon TFT LCD
Depolama Birimi:
SD hafıza kartı (SDHC ve SDXC uyumlu

Depolama Sistemi:

NEF (12 bit sıkıştırılmış RAW); JPEG (referensa uygun); MOV film (H.264/MPEG-4 formmono ses ile sıkıştırma formatı)

Çekim Modu:

1) Tek kare çekim modu, 2) Sürekli çekim modu: yaklaşık 3fps, 3) Self-timer mod, 4) Sessiz deklanşör modu

Silme Fonksiyonu:

Tek resim, Seçilen resim, Seçilen tarihte seçilen resimler, Tüm resimler (korunan resimler dışında)
Arayüz:
USB 2.0 (Yüksek hız), Video çıkışı, HDMI çıkışı ( C Tipi mini-pin bağlantısı)

Görüntü Açısı:

Yaklaışık 1.5x lens odak uzaklığı

Vizör:

Göz seviyesinde penta-Dach tip ayna; dahili diyoptri ayarı (-1.7 to +0.5m-1)

Odalama ekranı:

B Tipi parlak görüntülü Mat Mark VII ekran

Vizör kapsama oranı/Büyütme:

Yaklaşık 95%/ Yaklaşık 0.8x

Otofokus:

Nikon Multi-CAM 1000 otofokus modulu tarafında TTL faz algılamalı AF yardımcısı (alan yaklaşık 0.5-3m); 11 fokus noktası; Algılama aralığı: -1'den +19 EV'e (20°C/68°F de ISO 100)

Odak modu:

1) Otofokus (AF): Tek servo AF (AF-S); Sürekli servo AF (AF-C); Otomatik AF-S/AF-C seçim (AF-A), konunun durumuna göre tahmini odak takibi otomatik olarak aktif olur ) Manuel fokus (MF) seçilebilir

İzleme Fonksiyonu:

1) Tam kare, 2) Film oynatma, 3) Küçük resim (4/9/72, takvim) oynatma, 4) Oynatma sırasında yakınlaştırma, 5) yakınlaştırma sırsaında yüz algılama, 6)Slayt gösterisi 7) RGB histogram görüntüleme, 8) Highlights, 9) Otomatik resim döndürme, 10) Resim yorumu

Pozlama Ölçüm Sistemi:

1) 3D renkli matris ölçümü ? (G ve D tipi lensler), renkli matris ölçümü II (diğer CPU lensler), 2) Merkez ölçüm (ağırlık karede 8mm dairenin merkesine verilir), 3) Nokta ölçüm (ölçümler seçilen odak noktasında 3.5-mm dairenin merkezindedir)
Pozlama Ölçüm Aralığı
1) 0 'dan 20 EV'e (3D-renkli Matris veya Merkez Ağırlıklı Ölçüm), 2) 2'den 20 EV'e (Nokta Ölçüm)

Pozlama Kontrolü:

1) Dijital değişken program (Otomatik, Otomatik [Flaş kapalı], Portre, Manzara, Çocuk, Spor, Yakın çekim, Gece portre), 2) Programlanmış otomatik [P], 3) Enstantene öncelikli otomatik [S], 4) Diyafram öncelikli otomatik [A], 5) Manuel [M], 6) Takip modu

Perde:

Elektronik kontrollü dikey perde deklanşör, 1/3 EV bulb basamaklamada 30'dan 1/4000sn'e
Hassaslık:
1 EV basamakta ISO 100'den 3200'e, + HI-1 (ISO 6400) ve HI-2 (ISO 12800)

Beyaz Ayarı:

 

Otomatik (420-pixel RGB sensör ile TTL beyaz ayarı), Akkor ışık, Floresan, Doğrudan gün ışığı, Flaş, Bulutlu, Gölge, Beyaz ayarı

Flaş Kontrolü:

1) TTL:420 piksel RGB sensör kullanan dijital SLR için i-TTL dengeli dolgu flaş, dahili flaş ve SB-900, SB-800, SB-600 veya SB-400 ile kullanılabilir 2) Autotomatik diyafram: SB-900 or SB-800 ve CPU lens ile kullanılabilir, 3) Non-TTL otomatik: Desteklenen flaş üniteleri SB-900, SB-800, SB-28, SB-27, ve SB-22S içerir, 4) Uzaklık öncelikli manuel: SB-900 ve SB-800 kullanılabilir

Flaş Senkron Modu:

1) Ön perde senk., 2) ReKırmızı göz azaltma, 3) Kırmızı göz azaltma ile yavaş senk., 4) Yavaş senk., 5) Arka perde senk

GPS:

GP-1 GPS Ünitesi ile (opsiyonel)
Self-Timer:
2 veya 10sn beklemeli elektronik kontrollü zamanlayıcı
Desteklenen Diller:
Toplam 20 dil:Çince( Basit ve Geleneksel), Çekçe, Danca, Flemenkçe, Fince, fransızca, Almanca, Endonezya dili, İtalyancai Japonca, Korece, Norveççe, Lehçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca, İsveççe, Türkçe

Güç Gereksinimi:

Şarj edilebilir EN-EL14 Li-ion pil , EH-5a AC adaptör (ayrıca temin edilebilir; opsiyonel EP-5A güç konnektörü gereklidir)

Pil Ömrü:

Yaklaşık 550 çekim
Tripot bağlantısı:
1/4 in. (ISO1222)

Boyutları:

Yaklaşık 124 x 96 x 74.5 mm
Dahili Aksesuarlar:
Şarj edileblir Li-ion pil EN-EL14, Hızlı şarj aleti MH-24, kauçuk vizör kapağı DK-20, Askı AN-DC3, Gövde kapağı BF-1B, Vizör kapağı DK-5, Aksesuar ayağı kapağı BS-1, 2 Ferrite core, View NX 2 CD
Ağırlık (pil ve hafıza kartı ile birlikte):
Yaklaşık 455g

Diğer Özellikler:

Expeed 2 Görüntü işleme Sistemi, Grafiksel kullanıcı arayüzü, Kılavuz modu, D-Film (Full HD kayıt), Full-time servo AF (AF-F) film kaydı


Ürün Özellikleri :
Tipi
Kit (Objektifli)
Çözünürlük
14 Megapiksel
Ekran Boyutu
3.0"
Video
1080P
Hafıza Kartı
Memory Stick
Hassaslık
ISO 6400
Sekment
Başlangıç Seviyesi
Paket İçeriği
Şarj edileblir Li-ion pil EN-EL14, Hızlı şarj aleti MH-24, kauçuk vizör kapağı 
DK-20, Askı AN-DC3, Gövde kapağı BF-1B, Vizör kapağı DK-5, Aksesuar ayağı kapağı 
BS-1, 2 Ferrite core, View NX 2 CD



Blogger tarafından desteklenmektedir.